Odă telecomenzii

Prima oara cand am vazut o telecomanda a fost in serialul Dallas, cand frumoasa si mereu ametita Sue Ellen statea in patul matrimonial si schimba sastisita canalele, de la distanta. “Mai, sa fie, mi-am zis, chiar s-o putea asta?”

Intrebarea mi-am pus-o prin anii „80 cand aveam un televizor color la bunici dar fara telecomanda, ori in mintea mea televizorul color era la pachet cu acest accesoriu. Bine, televizorul era unul alb-negru dar tataie (innebunit dupa gadgeturi, cum le zicem acum) cumparase de la Bucur Obor un ecran colorat de plastic – albastru sus, rosu la mijloc, verde jos – care pus in fata televizorului facea minuni. Va dati seama ca nu prea se brodeau culorile pe imagini, mai apareau indeosebi la fotbal capete albastre, rosii, verzi, depinde cum se miscau fotbalistii pe teren, iar unchiul meu se tot plangea ca nu mai intelege cine da gol si cine nu. Oricum eram super tari cu televizorul asta, asa ca veneau vecinii acasa la noi sa se uite si apoi dadeau buzna la Bucur sa-si cumpere ce le dicta tataie: “ecran din plastic in trei culori pentru televizor”.

Acum nu stiu cine a avut ideea asta cu ecranele color mobile, dar sigur a fost un om cu umor.

Telecomanda atasata unui televizor color original a aparut dupa ’90 in viata mea si atunci am simtit din plin confortul distinsei Sue Ellen. Inainte, inapoi, mai tare, mai incet – ce inseamna tehnica asta, lucru mare!!!

Acum, schimband telecomanda parca dau una peste ochi celui pe care il parasesc, uite, nu-mi place de tine, iesi afara din casa mea. Si el, saracul, nu spune nimic, cand il concediez dintr-un click.

De ce sa ma plang de emisiuni cand am telecomanda? Telecomanda inseamna alegere. E ca in viata.

In ultima saptamana am tot citit vaicareli despre diferite emisiuni si de fiecare data m-am intrebat daca nu cumva criticii de ocazie au acasa doar televizoare alb-negru cu butoane intepenite pe un singur post.

 

Reclame

One response to this post.

  1. Astept sa scrii ceva despre „Aici Este Europa Libera” times….:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: