Nesimtirea lor si neputinta noastra

Atata lume nesimtita n-am mai vazut demult. Poate ca il ultima vreme m-am uitat nepermis de mult la ororile date la televizor cu o frenezie vecina cu sadismul.
La Maruta, femeia care si-a luat cu japca copilul crescut intr-o familie frumoasa si l-a bagat iar in centrul de plasament in numele unei iubiri false cere ajutor de la oameni sa-i cumpere si ei o casuta si de la reporterii care o baga in seama sa-i dea bani. In schimb va furniza minciuni pe tava si show pentru rating. Un teatru grotesc facut de o femeie care ar trebui internata. Pacat ca spitalele nu-ti pot injecta bun simt si decenta. Cauza este, oricum, pierduta.
O alta femeie – de ce in ultimul timp personajele negative sunt doar femei? – isi injura mama pe patul de spital si o acuza ca se preface. Mama moare si ea isi vede senina de treburile ei, sfidand orice umbra de moralitate. Si decenta, din nou.
O cohorta de neica-nimeni, veniti sa se imbogateasca si sa fure, plang fals pe umarul celor cu salarii mici in timp ce ei isi fac dintr-un condei pensii mai mari. Ca doar la pensie e mai greu sa furi si trebuie sa te asiguri din timp ca o sa ai bani de o excursie la Monte Carlo o data la doua luni.
Ce naiba se intampla cu lumea asta de-a luat-o razna? Am devenit noi, cei care ii privim, mai prosti si mai resemnati?
N-am decat sa inchid televizorul si sa renunt la a mai fi martor neputincios la tot felul de nedreptati care defileaza constant prin viata mea, sa le intorc spatele si sa-mi inchipui ca traiesc intr-o lume plina de oameni buni, zambitori, generosi si atenti la nevoile celor din jur. Ca intr-o fratie primitiva, neintoxicata de rele. Voi putea sa ma prefac atat de mult?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: