Teama de ura

De cand sunt pe planeta – si daca ma caut pe google aflu ca port numarul trei miliarde si ceva* – n-am vazut atata ura, prostie, nesimtire, ingratitudine si furie pe un om pe care 99% nu-l cunosc. Un fel de jihad ilogic pornit din toate partile de oameni care probabil au multe ore la dispozitie pentru a-si promova vocea – da, recunosc, sunt invidioasa ca n-am atata timp dar cu siguranta nu mi l-as irosi scriind comentarii – sau de oameni care se cred sfinti si ca atare au dreptul sa arunce cu rosii, petarde, bolovani intr-un om valoros, la al carui nivel nu vor putea ajunge niciodata in urmatoarele trei vieti.

Poate ca intotdeauna semenii mei au fost asa, dar n-au avut unde sa-si reverse gandurile. Retelele de socializare au dat verde linsajului verbal. Deschiderea extraordinara catre comunicare pare azi o jungla fara reguli in care fiecare se simte liber, puternic si mai destept decat altul.

Anonimatul, acest sublim paravan, a potentat si el furia gandurilor si i-a transformat in Feti Frumosi si Curajosi si Ilene Cosanzene Morale si Vigilente pe autorii care varsa cu sarg rauri de ura.

Pafaristi, habarnisti, sacali din toate tarile uniti-va, si haideti sa schimbati lumea, sa omorati oameni cu vorbe grele si ganduri negre si apoi sa ne cautati, sa vedeti cati am mai ramas.

Daca maine m-as desparti de lumea asta – si nu ar fi chiar imposibil – nu i-as pastra o amintire frumoasa, daca mi s-ar permite sa-mi iau cu mine gandurile.

Nu stiu cati psihologi ar trebui sa ma consilieze si sa ma faca sa inteleg ca nedreptatea si rautatea sunt la fel ca soarele, ploaia, vantul…Trebuie sa ma obisnuiesc cu ele, dupa evadarea mea dintr-un glob de sticla care m-a tinut protejata de gloantele celor pe care i-am numit, candva, prieteni.

*http://www.bbc.co.uk/news/world-15391515

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: