Cerșetor fără EQ

Tataie are părul negru, des, încărunțit pe alocuri, și mersul săltat ca al balerinelor . Hainele verzi aruncate anapoda îi dau un aer de vagabond lipsit de probleme. Doar soarele pare că îl deranjează atunci când își face mâna streașină la ochi să se uite la șoferul din Duster oprit la semafor căruia îi cere bani, în apropierea Spitalului Floreasca, cu o voce plictisită de atâtea refuzuri.

–         Hai, dă-i lui tataie niște bani…Că nu te duci pe lumea cealaltă cu ei.

Cu stilul ăsta direct, chiar agresiv, nu primește nici măcar o monedă de 50 de bani, așa că omul înjură în spatele mașinii, gândind probabil că și pe lumea ailaltă o fi ceva de cumpărat.

În ajutor nu s-a oprit nimeni să-i spună că și în meseria lui ingrată e nevoie de un dram de inteligență emoțională. Oricum, n-ar fi înțeles și n-ar fi crezut, poate doar dacă ar fi avut un pește priceput în spate care să-i contabilizeze eșecurile zilnice și să-i facă o strategie, ca în Filantropica. Dacă întinzi o mână, măcar dă și tu ceva în schimb – spune o poveste. Și uitați aici cât de mult valorează asta: https://www.youtube.com/watch?v=Bq3Dgy3Wx_0

Anunțuri

2 responses to this post.

 1. Mă numesc Octavian Gheorghe şi am fost redactor-şef adjunct la redacţia Informaţii Economice a agenţiei naţionale de presă Agerpres-căţeluşa guvernamentală, parcă vă ştiu după nume care are o puternică rezonanţă italiană şi aţi fost redactor la cotidianul Libertatea, avem o cunoştinţă comună, Daniel Popescu ce încă este la Agerpres. De patru ani zac în pat din cauza unui accident auto provocat numai din vina soţiei mele şi aş avea nevoie dacă-l aveţi de numărul privat de telefon al profesorului Petre Onaca şi de adresa cabinetului său privat. Vă mulţumesc anticipat- puteţi răspunde afirmativ sau nu pe adresa de e-mail tavighe@gmail.com
  Octavian Gheorghe

  Răspunde

  • nu mai stiu daca mai are cabinet privat, pt ca nu-i mai vad sigla afara. stiu insa ca era la biomedica , acolo ar trebui sa incercati chiar maine. ei stiu cel mai bine cand are el programari. va doresc sanatate si succes!
   Calea Floreasca 111-113, București
   telefon – 021 211 9674

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: