Viața sub semnul Like

indexPlantezi o imagine pe Facebook – flori, o farfurie cu mâncare, un tort – sau o perlă gen ”afară plouă minunat” și aștepți înfrigurat aplauzele prietenilor ca să vezi dacă și azi ești la fel de popular ca ieri. Bine, în sinea ta speri să fii și mai popular, să cucerești în fiecare zi noi inimi, asemenea unui conducător de stat care își dorește noi teritorii doar pentru a-și demonstra că e mai puternic decât alții.

Orice ai face, oricât ai învăța și prin oricâte experiențe ai trece, când vine vorba de alimentarea ego-ului nu mai funcționează nimic. Se aude doar glasul râzgâiat al copilului din tine, cel care la 4 ani se bucura că are mai multe jucării decât vecinul de palier și pentru această bunăstare prietenii îl trecuseră pe lista exclusivistă a favoriților.

Sunt sau nu plăcut? – aceasta e întrebarea care îți guvernează viața. Nimic nu pare mai important decât clickurile de apreciere pentru o banalitate pe care o vezi îmbrăcată în aur doar pentru că-i scrisă de mâna ta.

Dacă ești și vedetă, Like-ul trebuie obligatoriu oficializat.. Ia uitați-vă, am postat asta (o tâmpenie, cum altfel?) și uitați câte Like-uri am avut în două ore! – spunea azi un prezentator TV. Acum 35 de ani, spunea la fel: Ia uitați-vă, am o mașinuță nouă, veniți să vă jucați cu mine!

Like-ul e un fel de cordon ombilical – legătura ta cu viața de azi. Fără el, ești un nimeni, ești nelegitimat social, nu exiști decât în mica ta insulă, a oamenilor normali care au suficiente plăceri în viață ca să mai urmărească cum se înmulțește un prăpădit de click.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: