Reguli si iar reguli

Ne invartim de cinci minute intr-o parcare din Las Vegas pentru a prinde un loc liber. Sunt vreo 10 zone hasurate unde chiar nu ai incurca pe nimeni, dar regula spune ca nu ai voie sa parchezi acolo masina. Si toti soferii se conformeaza.
In fata hotelului Plaza, la Fremont Street Experience – epicentrul concertelor  in aer liber  – o trupa rock canta hituri la miez de noapte. Ne uitam la tinerii artisti din fata unui cazinou fara sa stim ca n-avem voie sa stam acolo pentru ca „acoperim” 20% din intrare. Ne-o spune un tip de 100 de kile, e drept, frumos. Nu tipul, ci vorbele.
In orice restaurant ne-am duce, trebuie sa asteptam sa fim invitati, nu intram ca-n branza, cum spunem noi. E musai sa stai la coada, asa cum pe vremuri se intampla la PizzaHut in Dorobanti. De acolo am aflat ca la americani coada la restaurante e sfanta. La fel si in magazinele cu haine – nu te duci la casier decat cand striga „next purchase”. Privacy-ul e sfant pe aici.
La parterul megahotelului MGM ne oprim la un bar pentru ceva racoritor. Afara sunt 98 de grade Farenheit, cam 37 Celsius. 3 adulti si doi copii. Ne aflam intr-unul din spatiile demarcate doar de pardoseala si barmanul, vigilent, ne roaga sa scoatem copiii din raza barului. Caruciorul cu bebe ramane cu un picior in zona adultilor. Un tip de la securitate apare din pamant si ne roaga sa indepartam carutul.
Suntem la celebrul Caesar’s Palace la pacanele si bebe vrea sa se joace. N-apucam sa apasam doua butoane ca vine alarmat tipul de la Security, de parca am fi descompus aparatul,  si ne roaga sa ducem copilul in alta parte. „Voiam sa-l initiem”, incercam o gluma la care zambim doar noi.

Reguli, iar reguli, oriunde ne invartim. Mai bine s-ar publica o carte cu ce ai voie sa faci si ce nu in America. Un capitol cred ca as putea sa-l scriu si eu:)

Anunțuri

One response to this post.

  1. Posted by Alexandra E. on 26 Iunie 2013 at 13:46

    Ce bine ne-ai redat atmosfera…! Ti-a revenit auzul?? Petrecere frumoasa!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: