Doua filme si o baclava

Cam asa s-ar sintetiza week-endul meu  artistic, pentru ca baclavaua intra la capitolul Festivalul turcesc din Herastrau, ultra-aglomerat, ultra-zgomotos si ultra-mirositor. Iar baclavaua statea pitita langa regele rahat care avea mare cautare…In fine, o calatorie imposibila in fum, dansuri traditionale si cozi nemasurate.

Am zis sa ma dreg cu un film, asa ca am ales Nunta cu peripetii, un fel de comedie pentru varsta a treia. Distributia e impresionanta, dar rezultatul e dezamagitor. E ca si cum ai avea ingredientele cele mai bune pentru o prajitura si iti iese o coca lipcioasa de care abia astepti sa scapi. Cam de la jumatatea filmului te apuca dorul de casa si regretul ca ai dat prea multi bani pe bilet, tot urmarind scalambaielile lui Robert de Niro, Susan Sarandon, Diane Keaton, Robin Williams, Katherine Heigl &co. Filmul siropos si previzibil nu avea cum sa rateze scenele fundamentale din filmele americane: icnetele de la etaj ascultate de o persoana singura in pat si voma. N-am vazut niciun film din categoria siropuri fara un copil sau adult vomand. Nu stiu de ce e obligatoriu sa ai scenele astea, poate sa ne explice cercetatorii britanici. La fel si textele despre sexul la varsta a doua spre a treia, ceva gen ptiuu, ce gretos!

Pana la urma m-am scos cu Marele Gatsby, un film exceptional, desi criticii nu s-au dat in vant dupa el. Di Caprio este impecabil. De ce Leonardo di Caprio joaca numai in filme bune, iar Robert de Niro se iroseste intre picioarele lui Susan Sarandon sau alintand bebelusi – vezi  seria Focker – habar n-am. O fi vorba de bani sau de gusturi.

Marele Gatsby varianta 3D este unul dintre acele filme pe care ai dori sa le primesti cadou de ziua ta. Recunosc, am plecat intoxicata de parerile criticilor – ba ca sunt prea multe efecte vizuale, ba ca e ratata povestea – tampenii spuse de avizati. Mi-a placut la nebunie reinterpretarea povestii, imaginile, costumele – se vede mana regizorului Baz Luhrmann care a facut si Romeo&Juliet si  Moulin Rouge. Marele Gatsby se reinventeaza cu succes datorita lui Leonardo di Caprio.

Delicat, sensibil, dur, real, noul Gatsby vorbeste despre singuratatea ascunsa in bani, despre tradare si prietenie. Dar mai ales despre dragostea care are judecata ei proprie ce te poate ridica sau trimite in nefiinta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: