Acasa la tata, sau cum ne dorim sa fim

Recunosc: am o oarecare invidie profesionala cand apare numele Mimi Branescu in peisaj pentru ca stiu dinainte ca va fi premiantul clasei. The winner takes it all si asta s-a intamplat si aseara la Teatrul de Comedie, la premiera piesei Acasa la tata, un succes care va fi confirmat de timp.
Ce imi place atunci cand citesc textele scriitorului si actorului Mimi Branescu este ca sunt foarte reale, ai impresia ca te uiti pe gaura cheii si vezi franturi de viata cunoscute, previzibile si repetabile.
Textul este sustinut de o distributie foarte buna, in care se disting exceptionalul Marius Florea Vizante – care a trecut de la rolul de locatar de bloc curios si ingenuu, in care s-a desfasurat ani in sir, la cel de smecheras si mardoias de provincie cu un limbaj gen Las fierbinti, bine primit de public pentru ca acesta se regaseste in el – si Mirela Oprisor, extrem de veridica in revolta ei de femeie casnica.
Ca o paranteza, cuplul Mimi Branescu&Mirela Oprisor are o naturalete cu totul speciala, un joc actoricesc firesc, simplu, neornat cu gesturi inutile, teatrale sau de prisos, ceva in genul lui Jesse Eisenberg (vezi The Social network) sau Jonah Hill (vezi Moneyball).
Vlad Zamfirescu mimeaza cu delicatete rolul de bucurestean evadat din urbea saraca si intors la tata cu realizari imaginare. Dezavantajul actorilor frumosi este ca te acapareaza mai mult prin fizicul lor decat prin jocul propriu-zis, si asta nu ar fi decat vina noastra, a celor crescuti in oglinzi cu chipuri perfecte.
Alaturi de Vizante, Oprisor si Zamfirescu, completeaza succesul acestei piese Laura Cret, Gheorghe Danila, Mihaela Macelaru si Florin Anton.
O piesa buna care merita sa fie vazuta.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by Anca on 17 martie 2013 at 10:47

    O piesa slaba, bulevardiera, cu replici vulgare si deplasate la care lumea totusi se amuza, dar, jucata impecabil. Pacat de jocul acestor actori.Nu o recomand.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: