La Cocosatu – cand legenda fuge de realitate

N-am avut mult timp curiozitatea sa gust cei mai buni mici din Bucuresti pe care ii gasesti, asa cum duduie onlineul, La Cocosatu. Am facut-o de curand si entuziasmul meu alimentat de sumedenia de posturi elogiatoare s-a dezumflat fara drept de apel.

Omul care a construit legenda este fara doar si poate un impatimit, un entuziast, l-am vazut cu ce atentie invartea pe gratar bucatile de carne, cum coordona baietii din jurul lui si ii servea zambitor pe clientii care facusera o coada de 30 de metri. In restaurant insa ospatarii sunt absenti si grabiti sa te serveasca ca sa lasi locul si altora. Comanda vine imediat ce ai lansat-o, musai cu paine, desi nu ai cerut-o. Dar trebue s-o platesti. Mititeii sunt chiar mici si deloc deosebiti. Fata de Caru cu bere, sunt chiar modesti. Oliviera e manjita de otet si ulei, unul ieftin de tot. Salata de varza vine gata taiata si nimic mai mult – nu stiu ce idee e asta sa aduci salata nefacuta si sa pui clientul la treaba. Bucatarul nu stie care sunt proportiile ideale? Cineva mi-a spus ca e vorba de o meschinarie – varza frecata constiincios cu sare, ulei si otet isi reduce la jumatate volumul.

Mititeii sunt acompaniati nu de cartofi prajiti, ci de cartofi copti care sunt mai mult fierti, iar mustarul este indoit asa cum se cuvine.

Da, stiu ca nu trebuie sa ai mari asteptari de la un restaurant modest de cartier, dar parca e prea mare diferenta dintre legenda si realitate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: