Pastele in Bucovina

As vrea sa scriu multe, dar ma rezum doar la meniul pregatit pentru maine. Contine 26 de feluri de mancare. Daca se mira cineva e bine sa stie ca aici, in Bucovina, mesele de Paste sunt „de poveste”. Cumnata mea, de exemplu, gateste de cateva zile si inca nu a terminat totul. A facut supa de pasare cu taitei, salata de sfecla, sos tzatiki, gratar de pui si carnati, racitura de curcan, sarmale – mici, mici de tot, piept de pui si curcan la tava, peste la tava, friptura de pui cu portofel de cascaval, salata cockteil de legume, salata de peste, salata de conopida, salata de pui si grapefruit, salata de ficat, rasol de pui cu sos de hrean, rulada de pasare, rulada de curcan, prajitura Alcazar, prajitura vieneza, pateuri cu branza, fursecuri de cacao si branza, pasca cu branza, pasca cu smantana, pasca cu ciocolata, inghetata de fructe, cozonac. Nu a gatit pentru un batalion, ci doar pentru cei de-ai casei. Oricum, va fi o premiera in viata mea; probabil ca ma voi simti ca la Master Chef.

Aici, in Bucovina, sarbatorile au un farmec nealterat de agresiunea marketingului.Totul se misca dupa un alt ceas, unul care nu se grabeste si care vrea sa-ti spuna ca minunile simple sunt la indemana tuturor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: