La multi ani, Patrick!

Parade vesele si verzi au animat azi Centrul Istoric, de ziua Irlandei si a protectorului ei, Sfantul Patrick. A curs bere Guinness, artistii au cantat la cimpoi si au dansat in stil irlandez, s-au organizat concursuri, castigate, evident, de irlandezi. Cine altcineva ar fi stiu sa raspunda la intrebarea Din ce este facuta berea Guinness? Raspunsul corect: orz, apa din muntii Wicklow, hamei si drojdie de bere.

Potrivit ziarului Guinness, in 1759,  antreprenorul Arthur Guinness a inchiriat o berarie din Dublin pentru 9000 de ani contra unei chirii de 45 de lire pe luna. In 1880, devenise cea mai mare fabrica din lume. Azi, una din doua halbe consumate de irlandezi este Guinness.

Un pint de Guinness draft are mai putine calorii decat un pahar de lapte sau suc de portocale. Aproape 10 milioane de pinturi Guinness sunt baute zilnic in toata lumea.

La petrecerea irlandezilor au venit si cei de la Guiness World Book of Records care au vrut sa vada cati oameni il sarbatoresc pe Sf.Patrick in toata lumea!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: