Povesti de bloc

Pe scara unde locuieste mama mea, oamenii fac frigul zilele astea, un cadou neinspirat de inceput de an de la un vecin plecat in strainatate. In apartamentul lui s-a spart o teava si prin nu stiu ce efecte mecanico-fizice tot blocul a fost parasit de insensibilul agent termic. Pe scari, doamnele care se stiu inca de la construirea blocului, din 1965, dezbat problema moralitatii din zilele noastre. Etica, respect, buna-crestere – ce-s cuvintele astea comuniste pe care le tot plangem?! Problema este cum sa-l gaseasca pe domnul cu pricina si sa-i spuna Vino bre acasa, sa-ti repari tevile si sa ne scoti din frig! Nimeni nu are vreo idee constructiva, asa ca discutiile se lungesc aiurea ca talk-showurile despre starea de sanatate a lui Mircea Lucescu.

Toti pentru unul si unul pentru toti, concluzioneaza razand amar o doamna bine infofolita.

Cum ar putea fi gasit un roman plecat in strainatate? Doamnele nu stiu de Facebook, email, cautari pe google. Sa vorbim cu politistul de zona, strabate timid o idee practica.

Hai sa scot oamenii din secolul trecut si sa dau o mana de ajutor. Il gasesc eu, doar numele imi trebuie, zic, cu satisfactia omului care manuieste fara cusur tastatura qwerty si e prezent pe toate retelele sociale, la fel de sociabil ca tatele care se adunau pe banca in fata casei pe vremea lui mamaie. Elanul meu de Sherlock Holmes cu android se risipeste brusc:

Pai nu-i stim numele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: