E oficial: ne tragem din barbari

Ora 11.30, targul de carte Gaudeamus. Aglomeratie, ca de fiecare data. Fostul presedinte Ion Iliescu este salutat de „omul cu goarna” si felicitat: „Sunteti singurul om care nu a lipsit in niciun an de la Targul de carte”.

Fanii lui Neagu Djuvara iau loc pe scari. Maestrul raspunde criticilor lui printr-o carte. Critici care nu sunt de acord ca ne tragem din barbari. Istoricul Djuvara spune ca n-avem legatura cu Decebal si Traian. Ne tragem din cumeni, adica din barbari. Ca vrem sau nu vrem, asta e realitatea. Toata suflarea targului pare incremenita de discursul lui.

„Daca va duceti la mall si intrati la un film, apoi beti o cafea sau o bere, o sa va coste mai mult decat ambele carti pe care le lansez eu astazi”. Cititorii formeaza o coada incredibila la autografe pe cartile “Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă” şi ediţia revăzută şi adăugită a bestsellerului “Thocomerius – Negru Vodă. Un voievod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti”.

Cartile se vand bine la toate standurile. Culmea e ca sunt unele mai ieftine decat in anticariate celebre / vezi exLibris de pe strada Doamnei. La standul editurii Adevarul, Grigore Cartianu da autografe. Plesu, Liiceanu si Cartarescu vorbesc cu admiratorii.

Toata lumea poarta sacose verzi de la elefant.ro. Nici ca se putea o reclama mai vizibila.

La standul UNESCO copiii de la mai multe gradinite si scoli din Bucuresti au facut din legume si fructe o adevarata expozitie.

La Gaudeamus toata lumea se simte altfel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: