Bine ati venit la Spitalul de urgenta!

Am vizitat luna asta Spitalul de urgenta de peste 20 de ori si asemenea unui copil mic si curios nu m-am saturat sa-i tot vad la treaba pe vajnicii bodyguarzi „fata cu vizitatorii”. Aroganti, indiferenti, nepoliticosi sau vag interesati de doctorul pe care il cauti, baietii de la intrare lasa in general cale libera cui vrea sa intre. Ar fi si absurd sa fie altfel in conditiile in care bolnavii au nevoie de medicamente, placute, suruburi, antibiotice, anticoagulante, mancare consistenta si alte sute de lucruri care trebuie aduse zilnic de rude, atunci cand acestea exista si pot.

Vineri, ora 9.00. Doua femei de etnie roma vor sa intre. Bodyguardul  le spune cu superioritate amenintatoare ca n-au voie in spital amandoua. Una se tanguie ca trebuie sa mearga si fata ei la doctor. Bodyguardul incepe sa-si verse naduful pe rasa lor, strigandu-le in gura mare ca au impanzit tara asta. Femeile tac, sunt obisnuite sa fie luate peste picior. Se asaza tacute pe banca din fata cabinetului, in timp ce bodyguardul isi continua comentariile asupra rasei. Nicio persoana care asista la scena nu il aproba. Nu primeste nici macar un zambet de incurajare.

Le cerem romilor sa fie politicosi si corecti si facem lucrul asta injurandu-i.

Reclame

2 responses to this post.

  1. Bodyguardul de spital, ca si cel de hipermarket sau club sunt o specie umana noua, pe care oamenii de stiinta ar trebui s-o ia in calcul, ca pe un caz particular al lui „homo-sapiens”. Bipezii imbracați ca in Razboil Stelelor, goliti de spirit si orice urma de inteligenta si cu ochii aplicati pe craniu ca maimutele de la standurile de cadouri nu au decat rolul de a bloca parcarile si a ingreuna intrarile in institutii. Desi e limpede ca la Spital nimeni nu vine de placere, nici macar doctorii sau asistentele, Aceste primate se incapataneaza sa se posteze ostentativ in fata vizitatorilor. Daca le strecori 5 lei in palmele nemuncite, ca niste perne, esti liber sa treci, daca nu, nu! Un calcul sumar arata ca o astfel de creatura insurubata intr-un post „cheie”, ajunge la un „salariu” de cel putin 4000 de lei pe luna.

    Răspunde

    • chiar am vazut oameni amarati, veniti din provincie, care erau intimidati de ei si pregateau „pasaportul” de intrare; cred ca au studiat ceva pozitia asta ostentativa; zici ca intri la ei in casa, nu alta.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: