Cu ochii pe viitoarea fotomodelă a ţării

Am văzut cum mii de tinere din toată ţara s-au înghesuit la selecţia pentru emisiunea Next Top Model by Cătălin Botezatu în dorinţa de a căpăta celebritate. Niciuna nu s-a gândit să se facă cercetătoare sau academiciană, să studieze regenerarea inimii peştelui zebră, să descopere bosonii Higgs sau supersimetria. Ar fi plictisitor şi dificil, ori în viaţa asta, se ştie, omul potrivit te poate duce la locul potrivit, chiar dacă nu-l meriţi.

Next Top Model va face rating bun la Antenă, sunt sigură, pentru că are combinaţiile cerute: prostie, frumuseţe, bârfă, aroganţă. Din cele 10 finaliste, alese şi realese din peste 5.000, nu mi-au plăcut decât două, Ema şi tânără din Dorobanţi, care cică are şi un bar, la doar 25 de ani. Dar arată altfel şi aş paria pe ea.

Gazda emisiunii, celebrul Botezatu, e pe post de Pygmalion, dar neîndrăgosit. Mi-a plăcut faza în care le spune cu o autosuficienţă atavică fetelor: O să intraţi acum în lumea mea.

Mamă, mamă, şi ce mai lume! Numai Liszt, Mozart, Einstein, Zefirelli, Alighieri pe la Bamboo. Dar ei erau reţinuţi puţin, aşa că n-au ajuns decât nişte autohtoni avizi de băi de blitzuri. E cool lumea lui Bote, ce invidioasă sunt! Curios, dar totuşi îmi place de el, minus fiţele de care nu mai scapă.

Selecţia naţională pentru emisiune mi-a întărit o convingere mai veche. Nu suntem o naţie frumoasă, să fim realişti, fetele noastre sunt în majoritate fără stil, par croite din topor, vorbesc ca nişte ţărănci, îşi umflă buzele cu botox şi scot apoi sunetele de parcă ar avea scame în gură, se machiază cu trafaletele. Sigur că mai sunt şi exemplare reuşite, dar ici şi colo – poate in laboratoarele de cercetare. Finalistele emisiunii  sunt cam fără sare, fără piper, trebuie lucrat mult la ele, ar spune orice chirurg plastician. Asta e tot ce poate da noua generaţie? Uau!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: