De ce nu mai sunt romantică?

Am terminat-o cu romantismul! Dacă îmi trimite cineva flori frumoase primul gând este cât o fi cerut pe ele ţiganca şi în cât timp o să le văd blegi. Dacă mă sună să îmi spună cuvinte frumoase anticipez că mă va ruga la finalul monologului să vorbesc cu nu ştiu cine ca să-l ajut într-o problemă.  Dacă cineva îşi laudă soţul că i-a împrăştiat garoafe prin casă, mă întreb cam ce păcate o vrea să-şi răscumpere. (Şi nu mai pun că garoafele se cumpără ca să-i împodobeşti pe morţi.)

Sunt o pacoste în materie de romantism pentru ca am devenit dependentă de lucrurile clare. Când sunt agresată seară de seară de televiziuni care se întrec să-mi arate ce-i mai rău pe pământ, lirismul meu romanţios se face ţăndări. Sunt victima ştirilor din prime-time care îmi arată că viaţa poate dura până numeri la 10.

Aşa  că eu vreau doar fapte concrete şi răspunsuri rapide, vreau să aflu dacă e da, ori ba. Între Da şi Nu, poate să se caşte un ocean de romantism, eu o să trec peste el ca şi cum nici nu l-aş fi văzut.

Reclame

One response to this post.

  1. Eu cred că în general, oamenii au uitat să mai fie romantici, sau..au renunţat la romantism pentru că gesturile romantice zic eu că ne-au fost cumva impuse. Încă din copilărie am văzut în filme sau am citit în cărţi că romantismul presupune un buchet de flori, sau o cină cu lumânări, sau o excursie la Paris, sau o declaraţie făcută în public. Şi asfel, am ajuns să credem în subconştient că dacă astea nu se întâmplă, nu e romantism.
    Bărbaţii au ajuns uşor uşor să-şi recunoască greşelile aducând flori, pentru că romantismul şablon e atât de rar, încât au impresia că dacă fac acest gest când greşesc, femeia îl va lua drept romantic şi îl iartă.
    Cred că fiecare diontre noi trebuie să-şi definească cumva propriul romantism şi să considere îmbrăţişarea ca fiind romantică, sau faptul că celălalt te ajută cu ceva, sau că ai cu cine sa vorbeşti şi ce sa vorbeşti.
    E greu să scapi de idei induse şi să-ţi defineşti singur anumiţi termeni, cum ar fi romantismul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: