Dragă sinucigaşule,

Chiar vrei să se spună despre tine că ai fost un tâmpit? Să laşi totul aiurea, încurcat, neterminat? Chiar vrei să-ţi vezi părinţii păruindu-se pe averea ta cu nevastă-ta care se va grăbi să-şi schimbe statusul pe Facebook?

Hai, lasă prostiile astea şi nu te mai grăbi atât, că nu te duci la vot! Şi acolo când te-ai dus ţi s-a spus să trăieşti bine, nu să mori bine! Aici, pe la noi, mai ai parte de o distracţie gratuită, de o vorbă bună, de un zâmbet, de o ironie, doar ne ştii că ţinem la glume. Acolo, nu te aşteaptă nimeni şi nu-i decât plictiseală veşnică. Numai când scriu veşnic şi mi se face rău, zău aşa.

Şi te rog nu o fă chiar acum pentru că ai da şi statisticile peste cap. Cică în decembrie numărul sinuciderilor este mai mic datorită sărbătorilor care îmblânzesc şi cele mai nefericite suflete. Adică pe dos decât ştiam noi. Aşa spun americanii, canadienii, elveţienii, deschide şi tu Gugălu’ ăla să afli că asta nu e lună de sinucis, ci de petrecut. Cică august ar fi vârful. Nu mai poţi să aştepţi până la anul?

Chiar vrei să pleci, aşa, fără să ştii dacă Bote se va însura, dacă Lis va avea un bebe, dacă Moni va ajunge actriţă? Dacă vom avea o prim-ministră ori ba? Dacă vom avea o autostradă suspendată? Vezi că sunt o grămadă de lucruri atât de palpitante… Nu mori de curiozitate? Pardon, nu eşti curios? E ca şi cum ai pleca la mijlocul piesei. Dacă tot vrei să pleci, măcăr să te duci informat! Ştii vorba aia: un om informat este salvat sau face cât doi, nu mai ştiu nici eu bine, c-am terminat şcoala demult.

Eu zic s-o mai laşi cu drama asta închipuită! Cimitirele sunt pline de oameni care ar dori să aibă problemele tale. Fă un efort şi mai stai şi tu cu noi până în 2012. Poate n-o să pleci singur. Hai, recunoaşte, nu ţi-am trezit interesul?

Reclame

One response to this post.

  1. Mi-a plăcut foarte mult modul de abordare a unei probleme mari. Cred că oricine ar zambi, indiferent de gradul de supărare avut.
    Mulțumim:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: